Tudástár

A különböző termékek ideális hőmérséklete a hűtött raktározásban és szállításban

A hűtött raktározás során minden élelmiszer más-más hőmérsékleti igényt kíván: a húsok -18 °C alatt, a tejtermékek 0–4 °C-on, míg a gyümölcsök egy részének 12–14 °C az ideális.

A hűtött raktárbérlés előnyei és lehetőségei

Ahol a termékek minősége szorosan összefügg a megfelelő hőmérsékleti körülményekkel, ott a hűtött raktárak megléte nélkülözhetetlen. Az élelmiszeripar, a gyógyszeripar vagy akár a vegyipar esetében a stabil hőmérséklet biztosítása komoly jogszabályi követelmény, ennek ellenére a saját hűtött raktár fenntartása nem minden vállalkozás számára jelent racionális megoldást. Ilyen esetekben nyújt előnyt a raktárbérlés, amely egyre több cég számára jelent költséghatékony és rugalmas alternatívát.